Seç Birini - Canın Sıkılıyorsa Tam Yerine Geldin

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5

Yurtdışından Alışveriş Nasıl Yapılır


Yurtdışından alışveriş yaparken sıkıntı yaşamamak ve bu konuda bilgi sahibi olmak, tüm ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız tam yerine geldiniz.Ülkemizde olmayan veya çok fahiş fiyatlara satılan...

Yurtdışından alışveriş nasıl yapılır...

Ülkemizde olmayan veya çok fahiş fiyatlara satılan ürünleri Yurt Dışından alabilirsiniz. Tabi bu alışverişin avantajları ve riskleri vardır.

Avantajları:

  • Ucuz olması
  • Tüm ürünleri bulabilmeniz(Ülkemizde bulamadığınız)

Riskler

  • Ürünün size ulaşmaması veya yolda kaybolması
  • Ürünün kırılması
  • Ürünü iade etmeye kalktığınız durumda yurt dışına gönderimin bazı durumlarda üründen daha pahalı olması
Yurtdışından Alışveriş Nasıl Yapılır

Gümrük
  • Ürünün bedeli 75 euro yaklasık 100 dolaradan az ise,
  • Toplam değeri 1.800 eurodan fazla değil ise(vergisini ödemek suretiyle ürünü alabilirsiniz)
  • Toplam ağırlığı 30kg'yi geçmiyor ise

Ürününüz gümrüğe takılmaz.

"Ayrıca 75-1800 euroya kadar alışveriş yapabilirsiniz bu durumda Avrupadan aldığınız ürünlerde %18 vergi, diğer ülkelerde %20 vergiyi ödeyerek ürününüzü alabilirsiniz"

Yurtdışından Alışveriş Nasıl Yapılır


Kargo

-Burada dikkat etmeniz gereken şey hızlı kargo(ups vs.) servislerinin kullanımı. Bu kargo firmalarını kullanırsanız ürününüzün gümrükte takılması durumunda size kendi sistemleri üzerinde ulaşıyorlar ve bekletme hizmeti ulaştırma vs gibi ekstra ücretler sizden istenmektedir.

-20-25 gün beklemeyi göze alarak standart posta servisini kullanmanızı öneririm. Aldığınız ürün gümrüğe takılsa bile vergiyi ödeyerek ekstra hiç bir ücret ödemeden ürününüze sahip olabilirsiniz.

Yasaklı Ürünler
Cep telefonu, uyuşturucular, ateşli yivli setli silahlar, gece görüş dürbünleri, parfümler ve bazı sporcu hapları bunları almanız durumunda kesinlikle gümrükte takılacaktır.

Yurtdışından Alışveriş Nasıl Yapılır

Alışveriş Siteleri:

  • Aliexpress(Çin'li üreticilerin olduğu kılıf, batarya, fener vs tarzı ürünleri çok uygun fiyata bulabilirsiniz)
  • Ebay(Daha çok marka ürün alırken kullanacağınız Amerika üzerinde satış yapan ebayı kullabilirsiniz)
  • Amazon(Her ürünün ülkemize gönderimi yoktur alışveriş yaparken dikkat etmenizde fayda var)
  • Deal extreme(Yine Çin üzerinde satış yapan bi site, ürünün gönderiminde garanti vermektedir ayrıca tüm ürünlerde kargo ücretsizdir)
  • Best Buy(Ülkemize ürün gönderimi yoktur. Hiç kullanmadığım bir site)


Önemli Notlar:


  • Aynı satıcıdan parça parça ürün aldınız ve toplam fiyat 100 doların üzerinde cıktı bu durumda farklı üreticilerden alarak yada farklı günlerde alışveriş yaparak ürünler aynı gün gelmeyecektir gümrük sorunu ortaya çıkmaz.
  • Gümrüğe gelen parça parça ürünleriniz  tek parça olarak görülüyor ve 100 doların üzerine çıkması durumunda vergi vermek zorunda kalıyorsunuz.
  • Ürünün fiyatı 75 euro + 15 euro kargo olduğu durumda ürününüz gümrüğe takılmaz.
  • Alışveriş yaparken satıcının sattığı ürün miktarına, aldığı puana, yorumlara dikkat edin.
  • Ürünün Free shipping(ücretsiz kargo) olmasına dikkat edin yüksek kargo ücretleri çıkabilir.
  • Ayrca paypall yada sanal kart kullanmanız daha güvenli bi alışveriş yapmanızı sağlayabilir.

Not:Site üzerinden(Aliexpress, ebay vs) alışveriş yaparken karşılaşacağınız durumları resimli olarak incelemeyi düşünüyorum hafta sonu yayınlamaya çalışacağım...

jhgj Hakkında

23 yaşındayım.Aksaray Üniversitesinde İnşaat mühendisliğini okudum.İş ararken sırf sıkıntıdan bir blog olusturdum aslında yazmayla alakam yoktur bi ihtimal bi kac kişi girer yazılarımı okur diye actım. Kısaca kendimi anlatmak istersem yüzmeye aşık, evden pek çıkmayan ilerde kendi işini kurmak isteyen sıradan sizin gibi biriyim...
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş. Yurtdışından online alışveriş yapmayı düşünenler için yol gösterici bir yazı. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla bilgi kirliliği vardı biraz faydam olursa ne mutlu...Teşekkürler

      Sil
  2. 6 ay once bir websafya actim ingiltere’de (Ingilizim zaten ama Turkce biliyorum :) )ve ordan ev icin aksesuarlari satiyorum her yere. Turk musterilerim var ve yorum aldim bir kac tane musteriden, cok memnun kaldilar… hic gumruk problem olmamis ve yedi gun icinde paketler musterilerin elinde kaldi. Tabiki herkesin farkli tecrube varki ama benim gordum a kadar Ingiltere’den alisveris almak problemsiz ve keyifli oluyor. http://www.hoshhome.co.uk :)

    YanıtlaSil
  3. 3er adet 12 li protein bar bar almak istiyorum acaba takılırmı gümrüğe toplam 75 dolar eğer takılırsa ne kadar vergi vermem gerek alıcağım 3 ürün de bu kutuların içinde ama 12 tane bar var içlerin ---http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=21981756&cp=3593186.3593187.11839529 gncnin abd sitesinde alıcam o barlar burda yok çünkü gnc ye soruyorum cevap bile vermiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam fiyattan dolayı bi sorun çıkmaz büyük ihtimallede gümrükten sorunsuz geçecektir ancak ürünün cinsinde dolayı dolayı belki sorun çıkarabilirler http://resim.donanimhaber.com/m_69942003/mpage_229/tm.htm
      konuyu takip edip ordakilere sorabilirsiniz aynı üründen alışveriş yapmış biri çıkacaktır...

      Sil
    2. diyelimki ben bunlardan 6 tane aldım dolayısıyla 100 doları geçti 200 dolar falan oldu o zaman vergimi ödemem gerekli bide saçma olucak ama tüm bunları ben nasıl ilicem telefonla mı arıycaklar bide 200 lira %18 kaç 40 dolar falan mı oluyor ?

      Sil
    3. Bence ugraşmayın tek tek alın ürününüz gelsin tekrar alırsınız yıl içinde fazla alım yapmazsanız ticari sıfata girmediği için sorun çıkmaz. Evet 40 dolar civarı vergi gelir ayrıca başka masraflarda çıkabilir. Size postayla bildirirler takılırsa posta dağıtım merkezinden(ptt) alırsınız...

      Sil


Top