Seç Birini - Canın Sıkılıyorsa Tam Yerine Geldin

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style5

YLYS vize işlemleri


Merhaba arkadaşlar iki haftalık beklemeden sonra bugün vizemi almış bulunmaktayım. Vize başvuru işlemlerini ilk kez yaptığım için biraz zorlansamda sonunda halledebilmiştim.  Bu yazımda işlemleri tek tek detaylı biçimde anlatacağım hem özel olarak dil okuluna veya yüksek lisans için gidecekler hem de YLSY bursiylerleri faydalanabilirler...

YLSY bursiyleri için: 6 aylık yurt içi dil kursunun sonlarına doğru yurt dışı dil kursu tercihleri olacak (Rbo üzerinden) sonrasında Meblem den  mail alacaksınız. Bunlarda dil kursuna başlama formu, İELTS sertifikası, pasaport kopyası, Türkiye de dil kursu aldıysanız bitirme sertifikası ve varsa dil okulunuzdan gelen kayıt formu. Bunları ister elle ister pdf üzerinden yada word üzerinden doldurabilirsiniz. Ardından formları dil2011@meblem.org.uk gönderdikten bir hafta sonra vize mektubunuz gelecek. Sonrasında vize işlemlerine başlayabilirisiniz.

Şimdi tek tek aşamaları anlatalım:

1) https://www.visa4uk.fco.gov.uk/account/register adresten kayıt oluyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise  Help Language olan bölümü türkçe yaparsanız ilerdeki işlemlerde türkçe açıklamalarını da görebilirsiniz ayrıca formu ingilizce olarak ve büyük harf kullanarak doldurun.

2)Kayıt işlemi bittikten sonra mail adresinize doğrulama mesajı gelecek sonrasında işlemlere başlayabilirsiniz.

3)Apply For Myself tıkladıktan sonra yeniden bir form gelecek burayı doldurunuz dikkat etmeniz gereken yer ise alttaki vize çeşitleridir.

Benim gibi 6 aylık dil okulu için:

student visitor

Eğer 6 aydan daha uzun kalacaksanız:

student visitor

Eğer yüksek lisans için gidiyorsanız veya dil okulu için gideceksiniz ancak evli iseniz yine Tier 4 başvurmak zorundasınız ayrıca Tier 4 için IELTS den her bölümden en az 4 skorunu almanız gerekmektedir.

tier 4

4)Bundan sonra esas formumuza geldik. 8 tane bölümü ingilizce ve büyük harflerle dikkatlice doldurun...
ingiltere vize

  • Kalacak yer adresi istenecek şuana kadar bir yer ayarlayamadıysanız buraya dil okulunuzun adresini yazabilirsiniz zaten posta koduyla adresi kolayca bulabilirsiniz.
  • Planlanan varış tarihi önemli ben kursun başlama tarihinden 2 gün öncesini yazmıştım o tarihten itibaren vize verdiler çok erken gitmenize gerek yok.
  • Ekonomik olarak gider ve gelirlerinizi soran bölümde benim aylık 1200 GBP bursuma göre hesapladım sizde resme bakarak kendiniz hesaplayabilirsiniz.

ingiltere vize işlemleriingiltere vize işlemleri


Formu doldurduktan sonra onaylama işlemi ve daha sonrasında ödeme yapıyorsunuz. Sonrasında randevu bölümü geliyor ne zaman uygunsa ona göre tercih yapabilirsiniz.

Ayrıca http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/user adrese kayıt olun. Evrakları teslim ettikten sonra buradan takip edeceksiniz.

Randevu günü götürecekleriniz:
  1. Çıktısını aldığınız form
  2. Dil okulundan gelen vize mektubu
  3. Meb'den aldığınız garantörlük belgesi (En altta “PS:  XXXX will be supported by the Ministery of National Education during his/her English language courses for one year”  ifadesinin olmasına dikkat edin, yoksa MEBden yenisini isteyin.
  4. Niyet mektubu kısaca neden gittiğinizi nerde okuduğunuzu burslu olduğunuzu yazmanız yeterli.
  5. Nüfus kayıt örneği(İngilizce çevrili)
  6. Adli sicil kaydı bunu Kızılayda sakaryadan Türk-İş'in karşısında Adli Sicil Ve İstatiktik Genel Müdürlüğünden alabilirsiniz ücretsiz ingilizcesini alabilirsiniz.
  7. Pasaportunuz
  8. IELTS sonuç belgesinin fotokopisi
  9.  Diplomanızın orjinali veya mezuniyet belgeniz, İngilizce çevirisi ve fotokopileri
  10. Transkriptinizin orjinali, İngilizce çevirisi ve fotokopileri
  11. 2 adet biyometrik fotoğraf (Pasaport ve Vize için ayrı boyutlarda oluyor)
Buradaki belgeler burslu statüde gidecekler için eğer özel olarak gidecekseniz ayrıca orada yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi ispat etmeniz yani banka dökümleri gereklidir(Mail atarsanız detaylı bilgiyi verebilirim)

Randevu günü saatinde gidin içeride parmak iziniz alınacak ve fotoğrafınız çekilecek daha sonra vizeniz çıktığı zaman almak için geldiğinizde vereceğiniz bir belge alacaksınız eğer sizin yerinize başkası pasaportunuzu alacaksa söyleyiniz ayrıca bir belge verecekler onu alacak kişi dolduracak...

Eğer işlemleri yapamıyorsanız danışmanlık şirketlerinden yardım alabilirsiniz bazıları ücretsiz yapabiliyorlar ki bende ücretsiz olarak yardım almıştım...


jhgj Hakkında

23 yaşındayım.Aksaray Üniversitesinde İnşaat mühendisliğini okudum.İş ararken sırf sıkıntıdan bir blog olusturdum aslında yazmayla alakam yoktur bi ihtimal bi kac kişi girer yazılarımı okur diye actım. Kısaca kendimi anlatmak istersem yüzmeye aşık, evden pek çıkmayan ilerde kendi işini kurmak isteyen sıradan sizin gibi biriyim...
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Top